Skip to main content Skip to footer

DGNB-certificering af byggeri

Vi certificerer dit byggeri til DGNB

Kom godt fra start

Vores indledende rådgivning handler om at afdække bygherres motivation for at tilføre byggeriet mere bæredygtighed. På dette grundlag kan vi guide og anbefale den løsning, som giver bygherre mest værdi i det konkrete projekt.

Ledelse af processen

Når beslutningen falder på at DGNB certificere byggeriet, kan vi varetage certificeringsprocessen og lede projektet i mål.

DGNB certificering af byggeri stiller krav til alle projektets involverede parter og i såvel planlægning, projektering og opførelse af byggeriet, og hvis blot en part svigter, er der risiko for at byggeriet ikke opnår certificering. Det er derfor vigtigt at sikre at alle er instrueret i hvordan de krav og handlinger som den enkelte deltager har ansvaret for, opfyldes tilfredsstillende. Denne opgave varetager vi og i samarbejde med projektets parter, sikres opnåelse af certificering.

Viden

Hvorfor vælge en DGNB certificering?

En DGNB-certificering er en anerkendt certificeringsordning inden for bæredygtigt byggeri og ejendomsudvikling. Certificeringen fokuserer på at fremme miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed i byggeprojekter. Her er nogle af fordelene ved at opnå en DGNB-certificering:

Bæredygtighed:
DGNB-certificeringen anerkender og belønner bygninger og byggeprojekter, der opfylder høje standarder for bæredygtighed. Det hjælper med at reducere bygningens negative miljømæssige påvirkning og bidrager til beskyttelse af naturressourcer og miljøet.

Lavere driftsomkostninger:
Bæredygtige bygninger, der opnår DGNB-certificering, er ofte mere energieffektive og ressourcebesparende. Dette kan føre til lavere driftsomkostninger over tid, da energi- og vedligeholdelsesomkostningerne falder.

Bedre indeklima:
DGNB-certificerede bygninger fokuserer på at skabe et sundt og behageligt indeklima for brugerne. Dette kan føre til højere produktivitet, trivsel og komfort for beboere eller brugere.

Markedsføring og image:
Certificeringen fungerer som et synligt bevis på en bygnings eller projektets bæredygtighed og kvalitet. Det kan hjælpe med at forbedre ejendommens image og tiltrække investorer, lejere eller købere.

Opfyldelse af EU-Taksonomi:
Med en lille ekstra indsats ifm. certificeringen, kan det dokumenteres at byggeriet lever op til kravene i EU-Taksonomien.

Langsigtet værdi:
DGNB-certificering kan øge en ejendoms langsigtede værdi ved at sikre, at den forbliver relevant og konkurrencedygtig på markedet i fremtiden, da bæredygtighed bliver stadig vigtigere.

Viden og ekspertise:
Gennem DGNB-certificeringsprocessen skal involverede parter lære om og implementere bedste praksis inden for bæredygtigt byggeri, hvilket kan øge deres viden og ekspertise inden for området.

 

Det er vigtigt at bemærke, at fordelene ved DGNB-certificering kan variere afhængigt af den specifikke bygning eller projekt, certificeringsniveauet og de lokale forhold. Certificeringen tjener som et vigtigt redskab til at fremme bæredygtighed i byggeri og ejendomsudvikling og kan være en værdifuld investering for både ejere og samfundet som helhed.

Ofte stillede spørgsmål fra aktører, som overvejer at DGNB-certificere deres byggeri:

Et byggeri der dokumenteret bidrager til et lavere klimaaftryk, og hvor brugerne får et bedre indeklima, samt lavere driftsomkostninger.

Du kan læse mere ovenfor, klik her.

Omkostningerne til en samlet DGNB-certificering, afhænger at projektets kompleksitet og størrelse, samt de bæredygtighedsinitiativer der vælges som målsætninger. Prisoverslag på de enkelte områder og faser, foretages i de indledende faser. 

En DGNB-certificering behøver ikke at forlænge tidsplanen for et projekt i særlig grad. Der skal afsættes tid til de godkendelsesprocesser, som skal foretages af Rådet For Bæredygtigt Byggeri, men det kan tilrettelægges således at der sker parallelt med projektering og udførelse af byggeriet.

Ja, bygninger i drift kan certificeres. 

En DGNB-certificering omhandler 6 kvaliteter, som hver især kan have indflydelse på byggeriets placering, design, indretning, konstruering, materialevalg mv. Afklaringen foretages i den indledende planlægningsfase og vi kan hjælpe med at screene projektet, således at I får et overblik over konsekvenserne.

Bl.a. ved en grundig instruktion til byggeriets brugere, om den tiltænkte anvendelse af bæredygtighedstiltagene og hvordan niveauet for disse opretholdes. Durabel kan hjælpe med dette.

Det anbefales endvidere at gennemføre en commisioning proces, som er med til at sikre at byggeriet opnår det tiltænkte energiforbrug.

Du er meget velkommen til at kontakte os til en snak om eventuelle spørgsmål og bekymringer vedr. en DGNB certificering.

Vi er optimister og handler på det

Vi er optimister og går fagligt ind i kampen for en mere bæredygtig fremtid.

I Danmark har vi en stærk byggetradition, hvor fremsynede arkitekter og samfundsledere har vist vejen gennem generationer. Fokus på dokumenteret bæredygtigt byggeri er endnu et skridt på vejen.

Vi er de erfarne rådgivere, du har brug for


Vi kan tage en snak om jeres byggeri og bliver afklaret. Så ring til os på 88 63 80 30.

Telefonen er åben mandag-torsdag kl. 9-15 og fredag kl. 9-13. Alternativt er du meget velkommen til skrive til os via formularen.

Feltet "fornavn" skal være udfyldt!
Feltet 'Efternavn' skal være udfyldt!
Indtast venligst e-mail korrekt